a

b_300_0_16777215_00_images_stories_img_1548.jpegЗаменица Заштитника грађана др Зорица Мршевић и начелница у Стручној служби Драгана  Грабовица посетиле су 1. септембра 2010. године Геронтолошки центар Кикинда. Капацитет Центра  је 180 места и у њему је, за сада, смештено 165 корисника/ца. Састоји се од два објекта која су смештена на различитим локацијама. У старом објекту се налазе углавном корисници чији смештај финансира буџет и корисници психички измењени. Такође, у њему су смештена и дементна лица и оболели од Алцхајмерове болести. Како су информисане представнице Заштитника грађана, податак да број захтева за смештај дементних и оболелих од Алцхајмерове болести у Центру непрекидно расте.

Највећи број корисника/ца је са подручја Кикинде али их има из свих делова Војводине па и других делова Србије и Београда. Просечна стаост корисника услуга Геронтолошкох центра је око 80 година. Као и у другим установама овог типа, претежно су  кориснице - жене, којих има око две трећине.

Посета Геронтолошком центру у Кикинди потврдила је очекивања да се ради о једној од најбоље организованој институцији те врсте у Србији. Кабловска телевизија, апартмански смештај високог стандарда, климатизоване заједничке просторије, очувани намештај и нови теписи, неговане зелене површине, завидан ниво хигијене и у стационарном делу где су смештени зависни и полузависни корисници, само је део специфичности ове институције по чему се она разликује од других, које је надзорни тим Затитника грађана до сада посетио.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol