a

b_300_0_16777215_00_images_stories_kraljevo.jpegУ Краљеву су 14. и 15. септембра 2010. године, у организацији Заштитника грађана Републике Србије, одржани Дани Заштитника грађана у циљу промоције права особа са инвалидитетом, уз посебан осврт на примену Конвенције о правима особа са инвалидитетом. У оквиру Дана Заштитника грађана реализоване су и посебне   активности, као што је пријем притужби грађанки и грађана,  сусрет са градоначелником и његовим најближим сарадницима, као и локалним омбудсманом Миланом Туфегџићем.

Након емисије на краљевачкој телевизији „К“, у којој је гостовала заменица Заштитника грађана др Зорица Мршевић, радни састанак планиран за сутрадан, 15 септембра, претворио се у јавну трибину. Заменица Заштитника грађана и велики број представника локалних удружења особа са инвалидитетом, невладиних организација за људска права, и женских група састали су се са представницима Центра за социјални рад и локалне самоуправе и отворено расправљала о свим горућим проблемима са којима се особе са инвалидитетом суочавају у Краљеву.

У разговору је наглашен  проблем финансирања удружења и организација особа са инвалидитетом, као и спора реализација одобрених пројеката и програма намењених тим лицима.  Поменута су и питања нерешена на нивоу Републике као што је велико кашњење у повраћају ПДВ-а  за увоз возила и одсуство сарадње социјалних институција. Такође је истакнуто да  у Краљеву нема клубова и дневног боравка за особе са инвалидитетом, да Основни суд додуше има рампу али је неупотребљива и нико је не користи, као и да се испред општинске зграде паркинг намењен возилима особа са инвалидитетом користи као истоварни простор, који зато већ дуго није у функцији.

Током 14. и 15. септембра 2010. године у просторијама Удружења грађана „Пријатељство за нова времена“ у Краљеву, организован је  пријем притужби тако да се запосленима у Стручној служби Заштитника грађана обратило око тридесет грађанки и грађана. Тематски,  притужбе су се односиле на  отпуштања због синдиканих актвности, повреде бирачких права, високе таксе за пријаве инспекцијама,  тешкоће са добијањем извода из матичне књиге рођених,  као и дуго чекање на решење о старосној пензији ПИО фонда, исплате отпремнине након приватизације која није у складу са законом, и сл.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol