a

Заштитник грађана Саша Јанковић позвао је данас министра унутрашњих послова Ивицу Дачића и директора Полиције Милорада Вељовића да оштрије реагују на случајеве прекорачења службених овлашћења и насиља припадника полиције према грађанима.

Нико не сме да омета рад полиције и напада полицајце на дужности, али на случајеве насиља и бруталности полицајаца над грађанима МУП треба и мора да реагује одлучније и ефикасније. Последњи случај, када су два полицајца у Крагујевцу у парку претукла и оставила без помоћи једног грађанина, правдајући се да је у питању грешка и запретивши му да о томе ником не говори, напад је не само на њега, већ и на достојанство свих грађана, а на крају и на углед саме Полиције, став је заштитника грађана Саше Јанковића.

Контрола коју је Заштитник грађана послао у Крагујевачку управу Полиције тражиће и да Министарство унутрашњих послова оштећеном грађанину, поред извињења које му је већ упућено, понуди одштету, а не да чека да грађанин поднесе тужбу суду.

Заштитник грађана пратиће ток и резултат поступка који је МУП у том случају повео против два несавесна полицајца и у случају потребе додатно реаговати. Заштитник грађана већ је једном ове године утврдио кршење права грађана и прекорачење службених овлашћења од стране полицајаца иако их је дисциплински орган министарства претходно ослободио одговорности.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol