a

b_300_0_16777215_00_images_stories_medjunardoni_dan_javnosti.jpeg

Право јавности да зна и да има слободан приступ информацијама од јавног значаја је један од стубова демократског друштва. Право грађанина да пита, опомиње власт да је дужна да представи јавности шта ради, изјавио је заштитник грађана Републике Србије Саша Јанковић на данашњем обележавању Међународног дана права јавности да зна у просторијама Привредне коморе Србије у Београду.

По мишљењу омбудсмана данашње стање доступности информација од јавног значаја заслужује оцену три, на лествици од један до пет. Оцена би свакако била и нижа да није било залагања Повереника за слободан приступ информацијама од јавног значаја, нагласио је Јанковић и уједно апеловао на све државне функционере и службенике да нам из ове области треба више од осредње оцене.

У току обележавања Међународног дана права јавности да зна уручена су и признања органима који су се у протеклих годину дана посебно истакли у афирмисању овог основног људског права и једног од фундаменталних принципа добре управе.

Награђени су Народна скупштина Републике Србије, Скупштина АП Војводине, Републички завод за заштиту интелектуалне својине, Основни суд у Пожаревцу и Општина Параћин.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol