a

nuns 311.jpg

Чувајући интегритет особа о којима пишу, новинари чувају и свој интегритет, рекао је републички заштитник грађана Саша Јанковић на данашњој конференцији за новинаре у НУНС-у, поводом учесталих повреда етичког кодекса новинарске професије. Јанковић је нагласио да је право на информисање од ширег друштвеног значаја и да је објективно информисање основ демократије, указујући при том на посебну одговорност новинара.

Републички омбудсман је додао да су Заштитник грађана и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности две институције које могу да прозову власт и све државне органе који крше Закон о јавном информисању и етички кодекс и нагласио значај сарадње ових институција.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је апеловао на новинаре да обезбеде бар минимално поштовање Закона о заштити података о личности, да штите интегритет личности о коме пишу. Такође их је позвао да преко својих текстова упознају јавност и укажу на важност заштите података о личности.

Како је изнето на данашњој конференцији за новинаре, заштитник грађана, повереник и НУНС ће убудуће заједнички реаговати на све случајеве повреде закона о заштити података о личности у медијима.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol