a

b_300_0_16777215_00_images_stories_04.jpeg

Од свог оснивања, 2007. године, институција Заштитника грађана ужива велику подршку Мисије ОЕБС у Београду и Омбудсмана Каталоније, која је поред финансијске и едукативне помоћи била испољена и у изради стратешких докумената, изјавио је заштитник грађана Саша Јанковић на данашњој конференцији за штампу у Београду, поводом представљања резултата пројекта подршке институције Заштитника грађана у области комуникације са грађанима.

Заменик шефа мисије ОЕБС у Србији Томас Мур рекао је да Заштитник грађана може да буде задовољан својим радом, пре свега у приближавању грађанима и упознавању са надлежностима и радом своје службе.

Омбудсман Каталоније Рафаел Рибо је изразио задовољство досадашњом сарадњом са Заштитником грађана и очекивања да ће у наредном периоду међународна сарадња институција омбудсмана бити унапређена.

Заштитник грађана Саша Јанковић је подвукао значај формирања независних институција, посебно функција које обављају у друштву и нагласио да број притужби грађана које данас решава Заштитник грађана не заостаје за европским просеком. Грађани се највише жале на рад администрације и дужину поступака. Заштитник грађана посебну пажњу посвећује правима најугроженијим категоријама становништва. У том циљу су израђена и посебна стратешка документа у области комуникације са најмлађом популацијом и лицима лишених слободе.

Тамара Лукшић – Орландић, заменица заштитника за права детета, представила је досадашње резултате Заштитника грађана у области комуникације са децом узраста од десет до осамнаест  година и посебно истакла израду посебне веб презентације намењене деци и формирање панела младих саветника.

Заменик заштитника грађана за права лица лишених слободе Милош Јанковић изјавио је да ситуацију у српским затворима и притворским јединицама карактерише недостатак капацитета. „Од укупно 11.500 затвореника и притвореника, места у затворима и притворским јединицама има само за 6.000", упозорио је заменик заштитника грађана.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol