a

b_300_0_16777215_00_images_stories_goran-dimitrovgrad.jpeg

Поводом обележавања 10. децембра Међународног дана људских права у Димитровграду у организацији Заштитника грађана одржан  је округли сто о заштити људских и мањинских права. Скуп на коме су учествовали  представници Националног савета бугарске националне мањине, локалне самоуправе, Савета за међунационалне односе Скупштине Општине Димитровград, и представници невладиних организација, поздравио је заменик заштитника грађана за права  националних мањина др Горан Башић и председник  општина Димитровград Веселин Величков. Др. Башић је у уводном излагању говорио  о улози институције Заштитника грађана у  остваривању  и заштити људских и мањинских права.

Начелница у Одељењу за права националних мањина  у институцији Заштитника грађана Виoлета Ћорић, упознала је присутне о пракси Заштитника грађана на унапређењу заштите и остваривања права националних мањина.

Учесницима округлог стола обратила се и заменица Покрајинског омбудсмана Војводине Ева Вукашиновић, која је говорила о правном и институционалном оквиру забране дискриминације у правном систему Републике Србије.

У просторијама Националног савета бугарске националне мањине Стручна служба Заштитника грађана организовала је јуче разговор са грађанима и пријем притужби на  незаконит или неправилан рад органа управе на штету остваривања загарантованих права грађана Димитровграда