a

b_300_0_16777215_00_images_stories_sa_novinarima.jpegЗаштитник грађана Републике Србије Саша Јанковић рекао је данас да се 90 посто притужби грађана тој институцији односе на лош рад државне управе, а не на класична кршења људских права. То значи да је државна управа политизована и да у њој не раде довољно стручни, одговорни и мотивисани службеници, казао је Јанковић у разговору са новинарима у београдском Медија центру.

Како је истакао, грађани не смеју недопустиво дуго да чекају на уверење о држављанству, јер је њихово право да управа брзо одлучи о сваком захтеву и да за решење наведе прецизно и суштинско образложење. Омбудсман је оценио да ће такво стање потрајати све док се управа не деполитизује и не уреди тако да службеничка елита почне да прелази у државну управу из банака и других организација.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић истакао је да ако држава донесе закон о отварању досијеа служби безбедности, мора истовремено да утврди средства за његово спровођење. За спровођење закона о отварању досијеа потребна су веома значајна средства и зато треба да се каже и колико ће људи радити на том послу, као и колико је средстава потребно, рекао је Шабић.

Челници двеју независних државних институција су позвали медије на сарадњу и коректно и правовремено информисање јавности о раду ових институција.

„Недоследним и сензационалистичким извештавањем пропушта се учвршћивање суштинског ауторитета ових институција, као и изградња поверења грађана у њих“, указао је омбудсман Саша Јанковић.

Разговор са новинарима је организован у оквиру пројекта редовних сусрета заштитника грађана и повереника са новинарима и уредницима домаћих медија, чији је циљ допринос изградњи институција као предуслов за правну државу. Пројекат спроводи немачка Фондација "Конрад Аденауер“.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol