a

b_300_0_16777215_00_images_stories_rodna_ravnopravnost_novi_pazar_006.jpeg

Медијско извештавање о случајевима насиља у породици је важан извор информација, али се мора водити рачуна о приступу и начину извештавања, како се не би дошло до ширења стереотипа о родним улогама у друштву, које у неку руку промовишу насиље, rекла је данас заменица заштитника грађана Републике Србије др Зорица Мршевић на округлом столу „Проблеми и изазови у борби против насиља у породици“ у Новом Пазару.

На округлом столу, који је организовао Санџачки одбор за заштиту људских права и слобода, представљена је и Национална стратегија за спречавање и сузбијање насиља над женама и насиља у породици, која треба да се усвоји до краја јануара следеће године. Насиље у породици увек представља злоупотребу моћи и контролисања чланова породице који имају мање моћи или располажу мањим ресурсима. Како је истакнуто, према подацима у 96 одсто извршиоци насиља у породици су мушкарци, а на сваких десет дана једна жена буде убијена од стране партнера.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol