a

b_280_0_16777215_00_images_stories_nuns.jpeg

Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, и Саша Јанковић, заштитник грађана Републике Србије, први су почасни чланови Независног удружења новинара Србије (НУНС).

Приликом уручивања почасних чланских легитимација првим добитницима председник НУНС-а Вукашин Обрадовић је рекао да Верица Бараћ, Родољуб Шабић и Саша Јанковић својим ангажманом у независним државним институцијама дају изузетан допринос демократизацији друштва, да се упорно залажу за слободу јавне речи и информисања и да веома успешно сарађују са новинарима и медијима. “Делимо исте вредности, заједнички су нам и циљеви и зато смо почаствовани што сте пристали да будете део НУНС-а”, изјавио је Обрадовић.

Статутом НУНС-а, усвојеним прошле године, предвиђено је именовање почасних чланова овог новинарског удружења. Почасни чланови НУНС-а могу бити “истакнуте појединци који раде у домаћим и страним медијским организацијама, невладиним и владиним организацијама и удружењима грађана, универзитетима, привредним друштвима, дипломатским представништвима као и у културним и спортским институцијама, који својим деловањем доприносе остварењу циљева НУНС-а”.

Секретаријат НУНСа

У Београду 28. јануара 2011.