a

Заштитник грађана Саша Јанковић је председници Народне Скупштине Републике Србије Славици Ђукић - Дејановић данас предао Редовни годишњи извештај Заштитника грађана за 2010. годину. У извештају је, између осталог, наведено да су државни и други органи и организације препознали у значајнoj мери не само обавезу, већ и сопствени интерес за сарадњу са Заштитником грађана и да је то омогућило постизање конкретних резултата и отклањање последица неких пропуста који су начињени на штету загарантованих права грађана.

Ти резултати, међутим, упоређени са распрострањеношћу и разноврсношћу неправилности и проблема у раду јавне управе, нису ни издалека довољни за задовољство. Промене су нужне, како у начину на који јавна управа схвата природу свог посла и обавља га, тако и у капацитету институције Заштитника грађана, уколико се не жели да се она уруши под тежином задатка који јој је поверен и силином очекивања грађана, наведено је у извештају.

У складу са Законом о заштитнику грађана, целокупан текст извештаја је доступан јавности на интернет презентацији Заштитника грађана, www.zastitnik.rs.


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol