a

b_300_0_16777215_00_images_stories_tanjug_okr.sto_za_sajt.jpeg                 

Степен нетолеранције у Србији – као и у целој Европи – данас расте, и тај проблем је јако озбиљан, упозорио је заштитник грађана Републике Србије Саша Јанковић на данашњем округлом столу „Међуетничка и верска (не)толеранција“ у организацији Новинске агенције Тањуг. Он је додао да је насиље и мржња испољена према било којој мањинској групи је насиље и мржња и према сваком од нас. Како је рекао, агресија не може бити невезана и не урушавати толеранцију према свима.

Републички омбудсман је истакао да ако прихватамо да држава није свемоћна, онда морамо да прихватимо и да она не може и не треба да реши све проблеме. Оно што је у њеној надлежности треба да ради интензивније, а оно што није њен домен треба да раде невладине организације, црква и верске заједнице.

Помоћник министра вера и дијаспоре Драган Новаковић рекао је на округлом столу изјавио је да је држава одлучна да спречи све инциденте на међуетничкој и међуверској основи и починиоце примерено казни. Такође је навео да Влада Србије настоји да створи што боље услове за потпуно слободно деловање свих цркава и верских заједница.

Округлом столу присуствовали су и представници православне и католичке цркве, исламске и јеврејске верске заједнице, невладиних организација, полиције.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol