a

b_300_0_16777215_00_images_stories_delegacije_hrvatske_udruge_za_udomiteljstvo11.jpeg

Институцију Заштитника грађана посетила је делегација из Хрватске, представника Министарства здравства и социјалног старања, Центра за социјални рад Загреба и НВО – Форум за квалитетно хранитељство деце. Колеге из Хрватске интересовала су искуства у раду институције Омбудсмана у вези са смештајем деце у хранитељске породице, могућности контроле остваривања права ове деце од стране Заштитника грађана, као и сродна питања у вези са усвојењем.

Заменица заштитника грађана за права детета, Тамара Лукшић Орландић са сарадницима, изнела је искуства институције у заштити права деце смештене у хранитељским породицама, односно поступке усвојења, а указано је и на нека неадекватна законска решења која у пракси могу довести до повреде права детета на породични смештај.
Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol