a

Заштитник грађана поздравља одлуку Уставног суда о забрани Националног строја као нужну, одговорну и тешку, али упозорава да саме забране неће бити довољне да се суштински реши проблем екстремизама који угрожавају темељне људске и друштвене вредности.

Забране су постале нужне и на то је овај орган указивао од почетка поступка пред Уставним судом, али не смемо заборавити да забране нису лекови за болест, већ за бол, и да не делују дуго, истиче овим поводом заштитник грађана Саша Јанковић.

Оцењујући да је Уставни суд урадио оно што је морао и могао, републички омбудсман подсећа да тужилаштва и судови не могу надоместити недостатак културе поштовања људских права, чега је екстремизам крајњи резултат.

Људска права су за многе грађане апстрактан и помало наметнут концепт који суштински не познају, а не скуп практичних гаранција за квалитетан и достојанствен живот, саздан од поштовања за себе и друге. Због тога је потребно унети садржаје о томе шта људска права стварно јесу у све сегменте образовања, рада и живота. Истовремено, држава мора наћи снаге за озбиљну подршку породици, школи, концепту спорта за све, научним и културним установама и иницијативама, еколошким покретима, здравом животу. Младима не треба савет преко билборда о томе шта је добро, него конкретна могућност да нешто добро и лепо науче, тим се баве и од тога нормално живе, и то не само ако се учлане у подмладак неке странке. Тада ће забране постати прошлост, истиче заштитник грађана Саша Јанковић.


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol