a

b_300_0_16777215_00_images_stories_o_licima_sa_mentalnim_oboljenjima.jpeg

Данас је заменик републичког заштитника грађана за права лица лишених слободе Милош Јанковић одржао координациони радни састанак „Превенција тортуре над особама са менталним поремећајем“ са представницима домаћих невладиних и међународних организација у Србији. На састанку су предочене визије и активности, која би омогућила побољшање положаја и заштите права особа са менталним обољењем.

Заменик заштитника грађана Милош Јанковић је истакао да је стање у психијатријским болницама у Србији веома лоше, и да је неопходно да државни органи као део извршне власти, затим независне државне институције као контролори и невладине организације заједно изграде систем у којем ће поменуте особе бити више заштићене.

Своја искуства о процесу деинституализације као превенције тортуре у психијатријским установама у другим државама је пренео проф. др Ренцо Бон, психијатар из Удина (Италија).

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol