a

Имајући у виду изузетно лоше услове живота, тежак социјално-економски положај Рома у насељу “Блажево” у Новом Пазару, који су представници Стручне службе Заштитника грађана утврдили у претходној посети овом насељу (1.априла 2011.) Заштитник грађана је користећи своје посредничка овлашћења иницирао заједнички састанак са градоначелником Новог Пазара др Мехом Махмутовићем и директором Управе за људска и мањинска права Ненадом Ђурђевићем.

Заменик заштитника грађана др Горан Башић је истакао да је у претходној посети ромском насељу „Блажево“ уочена велика нехигијена и појава заразних болести изазваних неувођењем воде и струје у насеље. С обзиром да Заштитник грађана спроводи истраживање Стратегије за унапређење положаја Рома и њене ефекте на Роме у насељима, циљ овог састанка је био да се пронађе решење за тежак положај Рома у овом насељу. Предлог Заштитника грађана прихватили су Министарство за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу и град Нови Пазар који ће већ током јесени настојати да реше проблем снабдевања водом у насељу, изграде два јавна купатила, асфалтирају пут и друге инфраструктурне санације како би се обезбедио минимум услова живота.

Након састанка са градоначелником и директором Управе за људска и мањинска права, заменик заштитника грађана др Горан Башић са сарадницама посетио је ромско насеље „Блажево“. Овом приликом међу становницима насеља спроведена је анкета о условима становања, образовању, запошљавању, здравственој заштити и дискриминацији Рома.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol