a

Заштитник грађана изражава забринутост због притиска који се врши на представнице појединих организација цивилног друштва у Новом Пазару преко локалних медија за које се сматра да су под утицајем једне верске заједнице и њеног лидера. Републички омбудсман такође указује и на неприхватљивост медијских написа који полазе са становишта националне или верске искључивости, као што је недавни текст у ревији „Санџак“ у коме се мешовити бракови проглашавају за „грешку“.

„Цивилни сектор свугде на свету, у Србији, па ваљда и у Санџаку има за циљ да, између осталог, критикује или подржава политике и потезе оних који су се својим јавним и политичким ангажманом изложили суду јавности. Пасивност и грешке које су државни органи у протеклом периоду начинили у односу на питања отворена у Санџаку, и тврдоглаво инсистирају на њима, никоме не могу бити оправдање за медијски прогон критичара, неистомишљеника и њихово сатанизовање кроз медије“, оцењује републички заштитник грађана Саша Јанковић.

Заштитник грађана због тога позива све друштвене и институционалне актере у Санџаку на појачану одговорност на јавној и медијској сцени и придружује се ставу низа организација цивилног друштва, које су саопштиле да већ годинама упозоравају државу да нереаговање на проблеме и њихово гурање под тепих додатно производе екстремизам и драстично угрожавају безбедност и миран живот свих у Санџаку.

Истовремено, Заштитник грађана изражава жаљење због чињенице да неке његове препоруке, за које је чврсто уверен да би унапредиле објективност приступа отвореним питањима у Санџаку, и санирале начињене пропусте у раду државних органа, надлежни државни органи нису извршили.


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol