a

Заштитник грађана Саша Јанковић изразио је наду да Парада поноса неће поново бити искоришћена као повод за насиље, поделе и деструкцију.

У разговору са организаторима Параде поноса у Београду, Јанковић је истакао да нико нема право да од њих захтева да се одрекну свог Уставом загарантованог права на мирно окупљање, и да за евентуалну штету и насиље одговорност имају само они који га организују, спроводе и толеришу.

„Постојање различитости је чињеница у сваком друштву и времену, и само на нама је да ли ћемо их проглашавати за претњу и куражити се на њима, или ћемо све различите групне и индивидуалне потенцијале ангажовати ради решавања правих и тешких, нагомиланих проблема“. Јанковић је организаторима Параде поноса рекао да ће, као заштитник грађана, чија је дужност да посебно штити права рањивих група, подржати сваку њихову одлуку у вези са одржавањем догађаја.

Представници организатора, Горан Милетић и Јованка Тодоровић, истакли су одлучност да искористе право на мирно окупљање и пренели Заштитнику грађана разочарење због замене теза у делу јавности да су за евентуално насиље, трошкове и штету криви они, а не насилници и вандали који су и прошле године рушили Београд и због којих је и потребно ангажовање снажних полицијских снага.

На састанак код Заштитника грађана у вези Параде поноса била је позвана и организација Двери, али је њихов услов за разговор био да Парада поноса предходно буде отказана.Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol