a

b_280_0_16777215_00_images_stories_milos_u_palati.jpeg

Бранитељке и браниоци људских права у Србији изложени су насиљу, медијским нападима и држава мора да истражи све претње и акте насиља против њих. Акције државе би требало да буду јавнe, брзe и ефикаснe, речено је на данашњој конференцији „Према националној политици о бранитељима и бранитељкама људских права“, одржаној у Палати Србија.

Заштитник грађана Републике Србије од свог оснивања подржава и помаже рад организација цивилног друштва и активно се залагао за адекватно регулисање организовања и положаја невладиних организација усвајањем Закона о удружењима – рекао је на скупу заменик заштитника грађана Милош Јанковић.

Он је подсетио да је заштитник грађана небројено пута у јавним наступима и саопштењима протествовао у случајевима напада на НВО и њихове активисте и позивао државне органе да предузму све расположиве мере у складу са законом како би спречили и санкционисали насиље, позиве на насиље, злочин из мржње и говор мржње без обзира на то ко су учиниоци ових дела.

Заменик шефа Мисије ОЕБС у Србији Томас Мур је истакао да је заштита бранитеља људских права предуслов за поштовање и заштиту људских права, док је стални координатор УН у Србији Вилијам Инфанте рекао је да би судови у Србији требало брже и ефикасније да решавају случајеве напада на бранитеље људских права.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol