a

b_300_0_16777215_00_images_stories_milos_sa_nvo_final.jpeg

Заменик заштитника грађана за права лица лишених слободе Милош Јанковић одржао је данас састанак са представницима удружења, чији је статутарни циљ заштита људских права и слобода, ради договора о успостављању сарадње у обављању послова Националног механизма за превенцију тортуре.

На састанку су изнете визије будуће сарадње и начина избора невладиних организација за учешће у посетама местима на којима се налазе лица лишена слободе.

Наиме, половином ове године донете су измене Закона о ратификацији опционог протокола уз Конвенцију против тортуре, којима је прописано да Заштитник грађана Републике Србије обавља послове Националног механизма за превенцију тортуре, као и да у обављању тих послова сарађује са покрајинским омбудсманима и удружењима грађана.

На састанку су била присутна бројна удружења, између осталих представници Хелсиншког одбора за људска права у Београду, Београдског центра за људска права, МДРИ-а, ИАН-а, Центра за људска права из Ниша.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol