a

b_300_0_16777215_00_images_stories_sasa_sa_un.jpeg


Заштитник грађана Саша Јанковић са својим заменицима Гораном Башићем и Милошем Јанковићем разговарао је са шефом огранка за Америку, Европу  и Средњу Азију Канцеларије високог комесара за људска права Уједињених нација (ОХЦХР) Ђанијем Магаценијем и његовим сарадницима.

Господин Магацени је честитао Саши Јанковићу акредитовање Заштитника грађана за националну институцију за заштиту и промоцију људска права (НХРИ) са највишим „А“ статусом у систему Уједињених нација и истакао као врло значајну чињеницу да је Заштитник грађана недавно одређен за Национални превентивни механизам (НПМ) у склопу испуњавања обавеза преузетих ратификовањем Опционог протокола уз Конвенцију против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака. Магацени и Јанковић су се усагласили да је неопходно да држава обезбеди неопходне ресурсе, како би Заштитник грађана могао на адекватан начин да обавља ову важну функцију. Магацени је указао на важност поштовања препорука међународних тела,  као и њиховог праћења, у чему види веома велику улогу Заштитника грађана.

Јанковић је нагласио да ће кроз своје активности  Заштитник грађана активно радити на повећању видљивости тих препорука, те посебно подвукао да ће препоруке УН бити и смернице за рад Заштитника грађана и његове активности у заштити и промоцији људских права у Србији.

Магацени је такође истакао да ће ОХЦХР наставити да пружа принципијелну подршку раду Заштитнику грађана, као националној, независној, институцији у којој Уједињене нације виде партнера у заштити и промоцију људских права у Србији.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol