a

b_300_0_16777215_00_images_stories_dkc2.jpeg

        Gypsy Roma Urban Balkan Beats (GRUBB), хип-хоп перфоманс групе ромске деце

Тамара Лукшић – Орландић, заменица заштитника грађана, присуствовала је прослави у Дечјем културном центру у Београду којом је симболично обележен улазак у 55. годину постојања Прихватилишта за децу, институције, која, иако формирана за потребе Београда, пружа уточиште и деци жртвама насиља, злостављања и занемаривањас, жртвама трговине људима, деци без родитељског старања, деци улице од 7 до 18 година из целе Србије.

Са својих 16 кревета, годинама на привременој адреси у Заводу за васпитање деце и омладине у Булевару ослобођења 219 у Београду, сигурно да не може да збрине сву децу којима је њихова услуга рехабилитације и оснаживања неопходна.

alt

Потребно је да Град Београд и Република Србија, зарад 60.000 деце која су у протеклих пола века прошли кроз третмане прихватилишта, помогну да се коначно нађе адекватан простор који би био решење и сигурна кућа за бар двоструко више деце којима је таква помоћ неопходна да би са што мање озледа пребродили трауматично искуство које их је једном довело у Прихватилиште.