a

b_300_0_16777215_00_images_stories_zene_u_sektoru_bezbednost_07.jpeg

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, заменица заштитника грађана Тамара Лукшић – Орландић  са сарадницама разговарала је са представницима Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова о положају жена у сектору безбедности. Посебан акценат у разговору стављен је на досадашње активности, али и на планове свих сегмената система на реализацији Националног акционог плана за примену Резолуције 1325  Савета безбедности УН – Жене, мир и безбедност у Републици Србији, односно на све досадашње организационе и структурне промене обављене у ова два министарства  како би се што доследније имплементирала родна политика и тиме унапредио положај жена.

У разговорима су учествовали чланови Мултисекторског координационог тела: Весна Николић, председница, која је истовремено и главна полицијска саветница и начелница Одељења за опште правне послове у МУП, др Божидар Форца, заменик председника и истовремено начелник Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране Министарства одбране и мр Биљана Стојковић, руководитељка аналитичке групе у Сектору за политику одбрану, Министарства одбране.

Разговор се односио и на питања положаја жена резервних официрки, потребу праћења и адекватног одговора система на њихове специфичне потребе од породичних до прилагођавања обуке, па и опреме женама.

Постигнута је сагласност да је у овом домену учињено заиста много, да је Србија искорачила у односу на регион, да је неопходно и даље упорно радити на едукацији запослених, како би родна компонента била што видљивија. Констатовано је да је све до сада учињено добар темељ за даље унапређење и стања, а посебно у другим секторима (царина, управа за извршење кривичних санкција и БИА), или као што је случај са још увек постојећом неједнакошћу девојака у погледу конкурисања за упис у Војну гимназију.

Договорена је даља сарадња Заштитника грађана и Мултисекторског координационог тима по свим питањима родне једнакости.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol