a

b_300_0_16777215_00_images_stories_sporazum.jpegМинистар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије Милан Марковић, заменик заштитника грађана Републике Србије др Горан Башић и шеф Представништва Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице Едуардо Арболеда, потписали су данас Споразум о разумевању којим се успоставља ближa сарадњa на реализацији активности које имају за циљ подршку припадницима ромске националне мањине у поступку накнадног уписа у матичну књигу рођених.

Потписивању Споразума  присуствовао је и заменик шефа Делегације Европске уније у Србији Адриано Мартинс.

Споразум је резултат потребе да се заједничким напорима три институције омогући планирање и дефинисање активности усмерених на пружању помоћи припадницима ромске популације који не поседују лична документа, изјавио је министар Марковић и додао да је полазно становиште идеја да се помогне и реше сви случајеви држављана Србије којима недостају кључна документа а што потенцијално угрожава њихов приступ основним правима.

Потписивање Споразума о разумевању представља нови почетак у решавању проблема “правно невидљивих“ лица, изјавио је заменик заштитника грађана др Горан Башић и нагласио значај досадашњих иницијатива Заштитника грађана у овом домену, пре свега Иницијативе за измену и допуну Закона о ванпарничном поступку, којом би се лицима, без признатог грађанског статуса, омогућило да то учине и у поступку пред судом у разумном року. Башић jе исказао очекивања да ће се Споразумом омогућити решавање проблема “правно невидљивих” лица којих у највећем броју има у ромској популацији, као и да ће матичне службе спроводити упуства Министарства за  људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу у интересу свих грађана Србије.

Едуардо Арболеда је посебно истакао значај оснивања техничког тела, који је предвиђен Споразумом о разумевању и изразио очекивања бржег решавања проблема грађана којима недостају лични документи.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol