a

alt

Забрана Уставног суда организације „СНП 1389“ може бити нужна, али не може бити довољна мера за спречавање проблема који се рађа деловањем таквих организација, као и за решавање проблема мржње и нетолеранције и друштву, рекао је заштитник грађана Саша Јанковић присуствујући на јавној расправи пред Уставним судом Србије о предлогу Републичког јавног тужилаштва за забрану покрета „СНП 1389“.

Забрана удружења „СНП 1389“ значила би да демократија, институције и друштво у Србији нису довољно чврсти и јаки да се одупру изазовима који настају деловањем таквих организација, рекао је заштитник грађана и навео да је тужилаштво приступило као да би требало да докаже место, време и начин извршења кривичног дела, али да се не ради о томе, него о ограничавању Уставом гарантоване слободе удруживања и забрани организације.

Ценим да по ономе што су радили или нису радили полиција, тужилаштво и суд и министарства за образовање и спорт, да данас можда мора да прибегне и забрани, али сам веома узнемирен због тога, знајући да ће бити још већи проблем ако све институције кажу да се проблеми решавају забраном, рекао је Јанковић и додао да ако би на демократију гледали идеално, још увек се нису стекли услови за забрану, јер постоји низ других ствари које би у идеалном окружењу могле да се ураде пре забране. Са друге стране, наша стварност је далеко од идеалне, наше институције не функционишу до краја и не користе све капацитете које имају и зато Уставни суд очигледно и размишља о забрани.
Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol