a

francuski ombudsman1.jpgТамара Лукшић -  Орландић, заменица заштитника грађана, разговарала је са Омбудсманом за децу француске заједнице у Белгији, Бернаром Де Восом и његовим саветником за комуникације, Давидом Лалеманом о положају и школовању ромске деце у Србији. Том приликом заменица заштитника грађана је дала интервју у оквиру специјалне емисије, коју ће Омбудсман за децу припремити и представити у Белгији. Повод за посету Бернарда Де Воса је судбина ромске породице којој је по повратку из Белгије умрло најстарије од петоро деце, иначе вишеструко ометено.

Тамара Лукшић – Орландић, упознала је свог колегу из Белгије са истраживањем Заштитника грађана о спровођењу Стратегије за унапређење положаја Рома у Републици Србији, о дометима инклузивног образовања и све већем укључивању ромске деце у редовни образовни систем, иницијативи Заштитника грађана у решавању проблема правно невидљивих лица, као и резултатима недавног пресељења нехигијенског насеља у Београду на друге локације, уз стални мониторинг на терену представника Заштитника грађана.

У разговору је учествовала и начелница Одељења за права детета, Наташа Јовић, која је представила најважније резултате регионалног истраживања о просјачењу деце у Србији.

Бернар Де Вос је истакао да се и у Белгији сусрећу са сличним проблемима када је реч о ромској популацији и азилантима из других земаља, посебно када је реч о образовању. На крају је изразио интересовање да наше две институције, а можда и још нека из Мреже европских омбудсмана за децу (ЕНОК) реализују у будућности заједнички пројекат у овој области.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol