a

b_300_0_16777215_00_images_stories_tortura.jpeg

У Србији тортура као системска појава не постоји, али су утврђени појединачни случајеви мучења и злостављања, као и других облика незаконитог или неправилног поступања, истакао је заменик републичког омбудсмана за права лица лишена слободе Милош Јанковић на данашњој конференцији за новинаре.

На конференцији која је одржана поводом 26. јуна, Међународног дана подршке жртвама тортуре, заменик заштитника грађана је рекао да су два случаја тортуре утврђена у смедеревској полицијској станици и у пожаревачком затвору, али да је тачан број случајева који се дешавају у затвореним институцијама тешко утврдити. Зато је у јулу прошле године основан Национални превентивни механизам, који то треба да истражи и ради на спречавању тортуре и других облика злостављања. Јанковић је апеловао на државу да је потребно прећи са речи на дела, те од стратегија доћи до ефективног унапређења постојећег стања.

Координаторка IAN центра за рехабилитацију жртава тортуре Сандрина Шпех-Вујадиновић је истакла да жртвама тортуре треба рехабилитација, а са друге стране обавеза државе и друштва да им то омогући и подржи их у процесу поновног успостављања достојанственог живљења.Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol