a

Поводом Међународног дана поноса, на згради Заштитника грађана у Београду, 27. јуна 2012. године у 9,30 часова, биће истакнута застава дугиних боја, симбол ЛГБТ особа широм света, у знак подршке грађанкама и грађанима Србије који припадају ЛГБТ популацији. Заставу ће истаћи заменица заштитника грађана Тамара Лукшић Орландић и представници НВО “GAYTEN-LGBT“ из Београда Милан Ђурић и Кристијан Ранђеловић.

Заштитник грађана и овом приликом подсећа да је дужност државе да гарантује равноправност свих грађана и да им пружи заштиту од говора мржње и насиља, као и обезбеди остваривање право на мирно и безбедно окупљање.

Међународни дан поноса ЛГБТ особа је празник ЛГБТ заједнице, као сећање на догађај познат као Стоунволска побуна, који се одиграо у ноћи између 27. и 28. јуна 1969. године у Њујорку, када су се ЛГБТ особе супротставиле полицијској рацији. Тај догађај се означава као почетак савременог ЛГБТ покрета.


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol