a

Заменица заштитника грађана, Тамара Лукшић Орландић учествовала је на конференцији која је поводом Међународног дана поноса ЛГБТ особа, одржана у Београду, у организацији Лабрис – организације за лезбејска људска права, Гејтен ЛГБТ, Женски простор, као и Завода за равноправност полова Војводине. На конференцији су представници ИПСОС Стратеџик маркетинга представили резултате истраживања на тему ставова грађана и грађанки Србије о ЛГБТ особама.

Учествујући у расправи, заменица заштитника грађана је упозорила да је неопходно о правима ЛГБТ особа говорити са позиције равноправности и једнаких права свих грађана, која су гарантована, почев од Повеље УН о људским правима, Европске конвенције о људским правима, Устава и домаћих прописа, те да је у том смислу погрешно постављати питање у истраживању да ли ЛГБТ треба „дати“ већа права, јер није на већини да „даје“ мањини, већ је дужност државе да гарантује једнакост у остваривању права свим грађанима и грађанкама. Због тога је у јавном говору и у медијима потребно избегавати такву реторику којом се подржава неравноправност.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol