a

Заштитник грађана Саша Јанковић и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић изражавају дубоку забринутост због информација да су председник државе Томислав Николић и потпредседник Владе Александар Вучић били на мети незаконитог надзора комуникација.

То на најдрастичнији начин показује колико су озбиљни и релевантни били резултати контроле и њихови налази изнети пре три месеца о масовном незаконитом задирању у приватност комуникација, и до милион годишње, и широм отвореним вратима за злоупотребе.

Према доступним информацијама, комуникације Николића и Вучића биле су предмет неуставне контроле управо на начин који су заштитник грађана и повереник детаљно описали и утврдили да се грађанима дешава свакодневно.

Јанковић и Шабић изражавају наду да ће починиоци бити у најкраћем року идентификовани и санкционисани, али и да ће након тога бити примењено 14 мера које су два контролна органа предложила, а надлежни органи извршне власти до сада само на речима подржали, а којима се смањила нормативнa и практична слобода неуставног и недопустиво опасног задирања у комуникације која сада постоји.

 Уставни суд Србије је почетком 2012, после више од годину дана разматрања, по предлогу омбудсмана и повереника погласио неуставним одредбе Закона о војним службама безбедности које су омогућавале прибављање листинга и других података о разговорима на основу одлуке директора службе или лица које он овласти, што је остављало огроман простор за злоупотребе. Полиција је тада саопштила Јанковићу и Шабићу да ће наставити да приступа листинзима и без одлуке суда јер њих Законик о кривичном поступку на то овлашћује. Будући да је то "овлашћење" очигледно неуставно као и у случају Закона о војним службама безбедности, заштитник и повереник су покренули поступак оцене уставности и у односу на ЗКП и Уставном суду предложили да до доношења одлуке о уставности привременом мером суспендује примену оспорене законске одредбе.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol