a

Заменик заштитника грађана задужен за заштиту и унапређење људских и мањинских права, проф. др Горан Башић, посетио је у петак, 14. новембра 2008. године О.Ш. „Јован Јовановић Змај“ и Гимназију у Новом Пазару, где се интересовао за услове организовања и извођења наставе на језику националне мањине. У разговору са директорком Невресом Скареп и професорима основне школе, заменик Заштитника се информисао о проблемима са којима се  у настави сусрећу професори који предају босански језик са елементима националне културе. Приликом сусрета са директором Гимназије  Зораном Милосављевићем,  заменик Заштитника је разговарао о могућностима увођења босанског језика у наставу. 

Заменик заштитника грађана је школе у Новом Пазару обишао у оквиру посета образовним установама у Србији, у којима се изводи настава на језику националне мањине или има основа да се таква настава и организује. Циљ посета образовним установама је утврђивање стања у вези са остваривањем права на образовање на матерњем језику националних мањина. На основу утврђених проблема Заштитник грађана ће размотрити потребе упућивања препорука надлежним органима у вези са унапређивањем права на образовање националних мањина. 


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol