a

Институција Заштитника грађана је у оквиру иницијативе „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима 28. марта 2013. одржала у својим просторијама обуку за библиотекарке и библиотекаре.

Тренингу је присуствовало 15 библиотекара из осам библиотека у Србији, које су изабране за сараднике на пројекту. Осим њих, у иницијативи учествује и седам библиотека из предходног пројекта, тако да је укупно обухваћено 15 библиотека из следећих градова и општина у Србији: Сомбор, Вршац, Пожаревац, Јагодина, Чачак, Ужице, Ваљево, Бор, Зајечар, Крушевац, Лесковац, Пријепоље, Нови Пазар, Прокупље и Димитровград

О функцији и делокругу рада Заштитника грађана, као и поступању по притужбама информисали су помоћници генералне секретарке заштитника грађана Гордана Стевановић и Роберт Сепи. Шефица пројекта Светлана Вукомановић упознала је присутне са детаљима иницијативе, наредним активностима, медијском промоцијом у локалним библиотекама, као и обавезама библиотекара током трајања инцијативе.

Иницијатива се спроводи у сарадњи са Библиотекарским друштвом Србије, библиотекама, органима локалне самоуправе и организацијама цивилног друштва, уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol