a

Самостална саветница у стручној служби Заштитника грађана Снежана Нешић и чланица Панела младих саветника Заштитника грађана Нађа Лазаревић учествовале су на III конгресу Друштва за дечју и адолесцентну психијатрију и сродне струке Србије – „Ментално здравље деце и младих“, који је одржан у периоду од 23 – 26. маја 2013. године у хотелу „Чигота“ на Златибору.

Снежана Нешић и Нађа Лазаревић су на симпозијуму под називом „Злостављање и занемаривање деце и адолесцената“, присутнима представили истраживање Заштитника грађана и Панела младих саветника о ставовима деце и младих према физичком кажњавању, о штетности, недовољној ефикасности примене физичког кажњавања у васпитању деце и потреби едуковања о добрим родитељским праксама.

 Модераторка симпозијума Милица Пејовић – Милованчевић је том приликом посебно истакла да је ово први пут да је на конгресу, чија је тема ментално здравље деце и младих, неко дете добило прилику да говори пред професионалцима који непосредно раде са децом. Она се захвалила на овом великом доприносу Заштитника грађана и учешћу чланице Панела младих саветника Заштитника грађана Нађе Лазаревић, које представља јединствен позитиван пример активног учешћа детета на неком од стручних скупова са таквом тематиком и начин како се унапређује право детета на партиципацију. Милица Пејовић – Милованчевић је изразила и наду да ће у будућности сама деца активније учествовати на стручним скуповима чија је тема заштита њиховог здравља.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol