a

Тамара Лукшић - Орландић, заменица заштитника грађана, учествовала је на састанку чланица Европске мреже омбудсмана за децу (ENOC), 30. и 31. маја у Барселони, који је био посвећен теми деце у покрету. На састанку су представници омбудсмана за децу Италије, Француске, Белгије, Малте, Мађарске, Шкотске, Ирске, Србије, Андалузије и домаћина Каталоније разменили информације о стању и проблемима са којима се поједине земље и региони сусрећу  због великог броја деце без пратње која годишње дођу, претежно из арапских земаља северне Африке, односно, Сомалије, Авганистана и других земаља, у потрази за бољом будућношћу у некој од европских земаља.

Састанак је резултирао израдом нацрта документа у којима су садржани ставови ENOC о деци у покрету, који ће бити усвојен на годишњој конференцији ENOC у септембру.

Након састанка чланица мреже ENOC, одржан је и трећи састанак Бироа ENOC, чији је заменица заштитника грађана такође чланица.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol