a

Заштитник грађана Саша Јанковић поздравља брзе реакције Министарства здравља и Министарства енергетике, рударства и заштите животне средине која су, пошто је утврдио пропусте на штету права грађана, најавила да ће у најкраћем року свеобухватно испитати загађење животне средине и стање здравља мештана, посебно деце, у месту Зајача, и предузети друге потребне мере.

Најаве из два министарства су уследиле након препорука Заштитника грађана који је утврдио кршење права на здраву животну средину и адекватне мере здравствене заштите у вези са радом ливнице олова у Зајачи.

Од великог је значаја и чињеница да су се локалне власти у Лозници одмах укључиле у решавање овог проблема, јер је једна од препорука Заштитника грађана непосредна сарадња локалне власти са надлежним министарствима ради свеобухватног решавања проблема, потпуног информисања и сарадње са мештанима Зајаче.

Заштитник грађана ће наставити да прати ситуацију у том месту и како у пракси министарства извршавају дате препоруке.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol