a

Улога здравствене службе је кључни чинилац у заштити од злостављања лица лишених слободе, наглашено је данас на првом састанку медицинских група Мреже Националних механизама за превенцију тортуре (НПМ) Југоисточне Европе, који се одржао у просторијама Заштитника грађана у Београду.

Дводневни скуп, који организује Заштитник грађана уз подршку Мисије ОЕБС у Србији, отворили су заменик заштитника грађана за права лица лишена слободе Милош Јанковић и заменик Омбудсмана Републике Словеније, уједно и председавајући Мреже НПМ Југоисточне Европе Иван Шелих, указавши на значај укључивања лекара у рад Националних механизама за превенцију тортуре.

Представници Мреже НПМ из Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Словеније и Србије у ова два дана размениће искуства и праксу лекара/експерата у активностима НПМ, о њиховом положају у структури НПМ, методологији рада коју користе током посета местима у којима се налазе лица лишена слободе, као и о стандардима здравствене заштите у полицијском задржавању и у затворима.Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol