a

Заштитник грађана Саша Јанковић био је данас један од учесника у разговору са младима са југа Србије, који су у оквиру пројекта "Да се представимо... - млади промовишу и развијају интеркултуралност у Србији" боравили у Београду.

Јанковић је том приликом укратко представио овлашћења и надлежности Заштитника грађана. Такође је нагласио да мали градови нису мале културне средине, и указао на потребу квалитетног образовања на целој територији Србије, а не само у Београду.

Осим са омбудсманом, млади су имали прилике да размене мишљења и са министром културе и информисања Иваном Тасовцем, председником Координационог тела за општине Бујановац, Прешево и Медвеђу Зораном Станковићем и замеником директора Канцеларије за европске интеграције Срђаном Мајсторовићем. Млади су од гостију чули речи охрабрења да истрају у борби за своје место у друштву и у остваривању својих циљева.

Пројекат је промоција интеркултуралности и заједничког живота припадника различитих вера и нација у Србији, рекла је Аида Ћоровић из "Урбан-Ин" из Новог Пазара, организације која је и организовала посету педесетак средњошколаца и студената из Врања, Пријепоља, Новог Пазара, Тутина, Медвеђе и Прешева главном граду. У Културном центру Град, где је организован сусрет младих са челницима институција, уприличена је и изложба фотографија младих активиста на тему промоције интеркултуралности.