a

Светски дан слободе медија, 3. мај, српска јавност дочекује у нади да ће ове године коначно бити завршен и усвојен сет медијских закона који треба да створи услове за истинску реформу српске медијске сцене, како би се она ослободила нетранспарентних утицаја и таблоидизације.

Честитајући свим медијским посленицима, заштитник грађана Саша Јанковић посебно истиче њихово право да раде слободно, али и обавезу да истинито, потпуно и правовремено информишу грађане. Заштитник грађана је у свом редовном годишњем извештају истакао да је таблоидизација медија у претходном периоду прерасла у таблоидизацију државе која крши уставно право на брзо, објективно и тачно информисање грађана и дезавуише рад институција.

Захуктала таблоидизација медијског простора Србије крши људска права, урушава владавину права, девалвира борбу против корупције и лишава институције поверења, а за то нису криви таблоиди већ појединци унутар институција који своје нетраспарентне циљеве остварују пласирањем поверљивих података, полуинформација, дезинформација и лажи преко одабраних медија, наведено је том извештају. Без прекидања таквог тренда није могуће стварање услова за пуну афирмацију основних демократских принципа, људских и грађанских права. Главна одговорност за обављање тог посла је на органима јавне власти, као и на медијима и новинарима.

Заштитник грађана Саша Јанковић ће, у оквиру своје надлежности, наставити да пружа пуну подршку новинарима, медијима и организацијама и појединцима који се залажу за истинску слободу медија.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol