a

Заштитник грађана Саша Јанковић поводом Светског дана породице подсећа да изазови са којима се суочавају данашње породице ни изблиза нису праћени одговарајућом друштвеном помоћу и подршком, због чега посебно трпе и деца и родитељи, односно старатељи.

„Родитељима је потребна законска заштита, друштвена подршка и доступан стручан савет док заједно са децом пролазе кроз различите изазове данашњице, а не само мешање у родитељство када ствари већ далеко одмакну у лошем правцу“, указује Заштитник грађана. Уместо подршке свуда, а посебно на радном месту, родитељи често доживљавају тешкоће, чак и осуду ако не пристају да занемаре родитељске обавезе.

Заштитник грађана позива да се у изради новог закона о раду посебна пажња посвети породици кроз заштиту права родитеља, и подсећа да је пре више од годину дана предложио измене три закона како би се пружила већа друштвена и државна подршка породицама са посебно рањивом децом, о чему Народна скупштина још није одлучивала. 

Школе родитељства, саветовалишта, телефонска подршка и сличне услуге које су релативно доступне када је реч о физичком здрављу беба и мале деце, скоро и да не постоје када је реч о васпитању детета, начину дисциплиновања, границама, нарочито у посебно осетљивим узрастима и периодима какви су „немогућа друга година“, полазак у школу, период пубертета и адолесценције, истиче заменица заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић.

Заштитник грађана подсећа и на свој став о нужности забране телесног кажњавања детета у свим срединама, због, с једне стране – неделотворности те методе дисциплиновања и васпитања, а са друге - штетности и ризика које свако физичко насиље са собом носи.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol