a

b_300_0_16777215_00_images_stories_transrodni.jpeg

Заштитник грађана Саша Јанковић и повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић данас су на радном састанку са представницима јавне власти представили налазе и препоруке заједничке радне групе која је анализирала прописе од значаја за правни положај трансродних особа. Основни циљ је да се допринесе решавању проблема са којима се сусрећу трансродне и трансполне особе и да се ти проблеми учине видљивим.

Састанку су присуствовали представници Министарства унутрашњих послова, Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља, Републичког фонда за здравствено осигурање, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије и Савета за родну равноправност Заштитника грађана.

Заједнички је оцењено да је данашњи радни састанак био први корак ка успостављану и одржавању  квалитетне сарадње свих надлежних органа на унапређивању и заштити права ове рањиве друштвене групе.


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol