a

b_300_0_16777215_00_images_stories_sednica_odbora30052014.jpegПоштовање људских и мањинских права у Србији није било задовољавајуће 2013. године, чак је било тенденција смањења тих права, рекао је заштитник грађана Саша Јанковић на седници Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, на којој је представио Редован извештај Заштитника грађана за 2013. годину.

Најрањивије групе грађана и даље су екстремно сиромашни, деца, жене, особе са инвалидитетом, припадници националних мањина, особе лишене слободе, избегли и расељени и ЛГБТ популација.

Као највеће препреке и изазове остваривању права грађана, навео је неефикасно правосуђе, премоћ политичке воље над владавином права, слабе институције, "атрофирану економију", нереформисану администрацију, таблоидизацију медија.

Јанковић је истакао да је прошле године било и напретка, као што је унапређивање права на здравствену заштиту и обезбеђивање личних докумената припадницима националних мањина.

Похвалио је доношење Конвенције о борби против насиља над женама и посебних протокола на основу којих је "олакшана контрола да ли је насиље у породици могло да се спречи и ко је за њега одговоран".

Чланови Одбора једногласно су усвојили Предлог закључка поводом разматрања Редовног годишњег извештаја Заштитника грађана за 2013. годину.

Седницом је председавао Мехо Омеровић, председник Одбора.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol