a

На захтев Заштитника грађана, чланови Одбора за административно-буџетска и мандатно – имунитетска питања дали су данас сагласност за пријем пет лица на неодређено време и наставак радног односа на одређено време за 20 лица.

Осврнувши се на  расправу која се води у појединим медијима, а тиче се његових месечних прихода, заштитник грађана Саша Јанковић је рекао да, према закону, Заштитник грађана има плату једнаку плати председника Уставног суда, а да његови заменици имају плату као судије Уставног суда.

“Закон о Заштитнику грађана донет је 2005. године у складу са светским нормама и предвиђа да Заштиник грађана има исту плату као председник Уставног суда, а Одбор одређује коефицијенте”, изјавио је Јанковић.

Након седнице Јанковић је рекао медијима да одлука Одбора значи да ће број запослених у његовој служби остати исти, јер је само дошло до попуњавања пет места која су била празна.

"Суштински, ово је само останак запослених у служби Заштитника грађана на истом нивоу који постоји већ две године. У овом моменту, запослено је 40 истражитеља, а ми ћемо тражити повећање у наредним годинама, тако да укупно буде 80 истражитеља за све области људских права и све органе које служба контролише", рекао је Јанковић.


Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol