a

090620141.jpgГодишњи извештај Заштитника грађана за 2013. годину је био тема данашње јавне расправе организоване у Палати „Србија“, на којој су представници државних и независних органа, дипломатских мисија и међународних организација у Србији, као и невладиног сектора и медија имали прилику да дају своје виђење односа администрације и грађана кроз налазе омбудсмана за прошлу годину.

Заштитник грађана Саша Јанковић је у уводним речима истакао да је сврха ове дебате вишеструка: као заштитник грађана овај извештај подноси Народној скупштини, али доставља и јавности и медијима, јер се овај извештај тиче свих грађана и свих институција у земљи.

- Задовољан сам што смо као друштво закорачили у један нови начин размишљања, у коме људи учествују у доношењу одлука и утичу на вршење власти, рекао је Јанковић, и додао да су друштво и држава показали да институције попут Омбудсмана могу да заживе у Србији и унапреде квалитет демократских односа између државе и грађана.

09062014.jpgУводничари скупа, Весна Петровић, председница Београдског центра за људска права, говорила је о владавини права у нашој земљи, Горан Илић, председник Удружења тужилаца Србије, о правосудном систему, Милан Антонијевић, директор Комитета правника за људска права, о стању људских и мањинских права, док је Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а, говорио о таблоидизацији медија, односно друштва.

Организацију дебате помогла је Фондација за отворено друштво.
Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol