a

Данашњу трагичну вест о убиству трансродне жене Миње Кочиш примио сам са не малом забринутошћу, подсећајући се да је последње такво убиство у Београду, Вјерана Миладиновића познатог као Мерлинка, остало недовољно истражено и да за то нико није кажњен.

Придружујем се позиву невладиних организација да се убиство Миње Кочиш што пре у потпуности истражи, одговорни процесуирају као и да се трансродне особе заштите на одговарајућ начин од насиља имајући посебно у виду повишен ниво ризика од специфичних напада на припаднике те групе.  Желим да нагласим да је право на живот неприкосновено и да држава мора то право да гарантује свима, без обзира на сексуалну оријентацију, занимање или било коју другу личну карактеристику. Убице и насилници не смеју ни у једном случају да остану некажњени јер то отвара врата новом насиљу доприносећи ширењу културе насиља и мржње.

Користим прилику такође да позовем медије и институције свих профила а посебно образовне, да доследно негују вредности толеранције и међусобног уважавања и да се залажу за поштовање људских права свих. Свима нам је у интересу да некажњено насиље, говор и кривична дела мржње не постану саставни део живота, ни према трансродним особама нити према било којој групи било које личне карактеристике у Србији.

 
Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol