a

Дан ослобођења Аушвица, 27. јануар 1945., постао је од 1996. историјски датум у Немачкој, а после Резолуције 60/7 УН од 1. новембра 2005., постао је Међународни дан обележавања холокауста.

Сада постоји разлог и основа да се подсећа на холокауст, чији је главни симбол Аушвиц, у којем је од 14. јуна 1940. до 27. јануара 1945. страдало око 1,5 милиона људи.

Међу жртвама холокауста, од којих су највеће биле јеврејске и ромске – народа предвиђених за „коначно решење“ – било је жртава и других народа, такође и српског порекла. То је додатни разлог за обележавање 27. јануара као датума у међународном историјском календару.

Етика сећања постала је важан услов и део људске и демократске културе, заштите и развоја људских и грађанских слобода и права. Због тога се предлаже:
  1. Да се Међународни дан холокауста обележи у свим јавним установама и институцијама.
  2. Да једна од улица у Београду или кеј у близини бившег концентрационог логора на Старом сајмишту добије назив који упућује, тј. подсећа на дан ослобођења Аушвица.
  3. Подржава се идеја да се теме о холокаусту уврсте у наставни програм и градиво у средњим школама и на универзитетима.
  4. Подржава се идеја и предлог да се изгради Холокауст музеј у Београду.
Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol