a

b_300_0_16777215_00_images_stories_120914.jpegЗаштитник грађана Саша Јанковић примио је данас комесара немачке владе за људска права Кристофа Штресера (Christoph Strässer), који борави у тродневној посети Србији како би се упознао са стањем људских права, поготово са положајем припадника ЛГБТ популације и Рома у нашој држави.

Штресер се, који је и посланик у Бундестагу, распитивао о надлежностима и условима рада Заштитника грађана. Саша Јанковић је рекао да ова институција постоји седам година, и препознатљива је у друштву. Како је навео, органи јавне власти, чији рад омбудсман контролише, у веома високом проценту извршавају његове препоруке, али да није задовољан степеном поштовања људских права у Србији.

Штресер је истакао да је Србија протеклих година усвојила веома добре законе за заштиту од дискриминације, и очекују да ти закони буду и спроведени.

Састанку је присуствовала и повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић, која је такође упознала госта са надлежностима и радом своје институције, и изнела своја искуства током четири године, од када је ова институција основана.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol