a

b_300_0_16777215_00_images_stories_prijepolje_1.jpegЗаштитник грађана Републике Србије организовао је 8. октобра 2014. године округли сто „Заштита и остваривање људских и мањинских права у вишенационалним срединама“ у библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу.

На округлом столу су између осталих говорили заменик заштитника грађана Роберт Сепи, начелница Одељења за права националних мањина Виолета Ћорић, као и представници општине Пријепоље, полицијске управе и невладиних организација.

У отвореном и конструктивном дијалогу, учесници су се сложили да је потребно унапредити стање у свим областима, јер постоје препреке пуном остваривању признатих права Бошњака, особа са инвалидитетом, ЛГБТ популације, као и родне равноправности.

b_300_0_16777215_00_images_stories_prijepolje_3.jpegОкругли сто је организован у оквиру иницијативе „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“, коју Заштитник грађана спроводи уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке. Пројекат се спроводи у сарадњи са Библиотекарским друштвом Србије и јавним библиотекама у 15 градова и општина широм Србије.