a

 ДАНАС  САЗНАЈЕ  

Није било тортуре, само лаке повреде

Обављени разговори са приведенима, а очекују се писане изјаве полицајаца Аутор: А. Р.

Београд - Републички заштитник грађана Саша Јанковић отворио је поступак за утврђивање да ли су припадници „Гњиланске групе“ током и после хапшења били изложени тортури, као и да ли је полиција примењивала прекомерну силу. Саша Јанковић за Данас објашњава да је лекарским прегледом установљено да приликом привођења припадника групе осумњичене за преко 50 убистава и отмица није било наношења тешких телесних повреда.
- Установили смо да у затвору није било основа, али ни разлога за покретање поступка у односу на Министарство правде. У овом тренутку проверавамо да ли су припадници МУП-а Србије примењивали непримерену силу над притвореницима - истиче Јанковић. Према његовим речима, обављени су разговори са свим члановима „Гњиланске групе“, а од полицајаца који су учествовали у хапшењу се очекују писане изјаве о овом догађају.

- Након тих изјава проценићемо да ли је примењена сила била неопходна и сразмерна да би се извршио овај полицијски задатак. Притвореници имају лаке телесне повреде у виду огреботина и отеклина на рукама и на појединим деловима тела. То је потврђено медицинском документацијом. У досадашњем поступку утврдили смо да није било тешких телесних повреда и да поједини притвореници указују на лаке повреде - наводи Јанковић.

Припадници српске полиције ухапсили су 26. децембра 10 припадника некадашње ОВК, осумњичених да су на подручју Гњилана киднаповали 159 цивила српске националности и убили најмање 51 особу у периоду од јуна до октобра 1999. Веће за ратне злочине Окружног суда у Београду отворило је истрагу против деветорице осумњичених, а њима је недавно продужен притвор за још два месеца. 
 

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol