a

skupsstina 5.jpgОдбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу одржао је данас са Одбором за људска и мањинска права и равноправност полова и Одбором за права детета зајeдничку седницу на којој је разматран Извештај о раду Националног механизма за превенцију тортуре за 2013. годину.

Представљајући рад и методе рада Националног механизма за превенцију тортуре,  заменик заштитника грађана Милош Јанковић је рекао да Извештај садржи општу оцену поштовања забране тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака у Републици Србији. Он је додао да у Републици Србији не постоји системска тортура, као организована и подстицаjна појава, али да су констатовани  појединачни случајеви злостављања. Такође је рекао да надлежни органи треба да унапреде своје поступање у борби против некажњивости за тортуру.

Извештај садржи и препоруке упућене органима власти Републике Србије.

Председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић оценио је да Извештај садржи корисне смернице за вршење контролне функције Народне скупштине у области превенције тортуре.

Чланови Одбора су, након разматрања Извештаја о раду Националног механизма за превенцију тортуре за 2013. годину, усвојили предлог закључка који ће упутити Народној скупштини, са предлогом да се разматра по хитном поступку.

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol