a

b_300_0_16777215_00_images_stories_enoc.jpegЗаменица заштитника грађана Гордана Стевановић и помоћница генералног секретара Наташа Јовић, учествовале су у раду 18. годишње конференције Европске мреже омбудсмана за децу, одржане у Единбургу (Шкотска) у организацији омбудсмана Шкотске за децу и младе.

Мере штедње и њихов утицај на остваривање права детета била је тема овогодишње конференције, а посебну реч о томе имали су деца и млади. Кроз 32 кратка видео записа, а потом и кроз радионице које су водила, деца су сведочила о томе како је криза утицала на њихове животе, од остваривања елементарних услова за живот, преко здравља и образовања, до укидања спортских, културних и рекреативних активности.

Чланови Европске мреже су упознати са Ставом Мреже омбудсмана за децу Југоисточне Европе "Инвестирање у децу - инвестирање у будућност" - усвојеним на овогодишњој конференцији коју је организовао Заштитник грађана - о утицају економских мера на положај и остваривање права детета и препорукама јавним властима. Такође су представљене кључне активности Заштитника грађана, а посебно рад Панела младих саветника са децом која живе и раде на улици.

Годишња конференција Европске мреже омбудсмана за децу окончана је Ставом Мреже "Деца и мере штедње".

Neurontin prevents the development of convulsions by suppressing the excitability of the brain neurons. It is used for monotherapy, or as part of a combined epilepsy treatment scheme. Neurontin Online - Gabapentin without prescription The disadvantage of the medicine is the slow duration of the therapeutic effect. The peak of the action is gained in 30-60 minutes. Ventolin Inhaler Albuterol